I kraft av lang teoretisk erfaring, og som toppidrettsutøver ønsker OptimaltMentalt å hjelpe så mange som mulig med å våkne inspirerte, motiverte og med en klar retning i livet. Dette gjelder både bedrifter, enkeltpersoner og idrettsuvøvere. Temaer jeg spesialiserer meg i er:

Verdikartlegging , motivasjon, målsetting, stressmestring, og mental trening.

Opplever du personlig, eller at dine ansatte er umotiverte? Er det så mye stress at det går utover hverdag og livskvalitet? Lever i samsvar med dine høyeste verdier, og har du laget en god målsetting for hva du ønsker å oppnå? Dette er bare noen av spørsmålene OptimaltMentalt kan hjelpe deg eller din bedrift med å finne ut av. Jeg jobber med bedrifter gjennom foredrag og workshops, men også med 1 til 1 fokussamtaler for å virkelig akselere din utvikling!

Løpsundervisning

Det er et unektelig faktum at fysisk aktivitet er bra for din psykiske helse. Jeg tilbyr derfor også løpsundervisning, slik at du kan utvikle din teknikk og få en bedre løpsøkonomi. Dette gir deg økt glede og utbytte av treningen. Både mosjonister og viderekomne vil få tilpasset undervisning! Fysisk og psykisk helse går hånd i hånd, lær å mestre begge for å nå nye høyder!

OptimalMentalt

17207c_6f560e07ed6f458e88a549e3ef6fdb45_
106088650_10163841132170710_386414124832

Jeg er født og oppvokst i Oslo, og har vært idrettslig aktiv hele livet. Jeg spilte fotball i 15 år før jeg måtte gi meg på grunn av skade. Jeg spilte i 2.divisjon, og var knust av å måtte gi opp drømmen. Senere ble jeg "plukket opp" på friidrettskurset på Norges Idrettshøgskole som 25-åring. Dette resulterte i full satsing. Jeg ble i løpet av 3 år etablert i Norgestoppen, og har oppnådd plasseringer på topp 10 i NM på både 100, 200 og 400m, samt flere medaljer fra NM i  stafett. Jeg har vært østlandsk mester flere ganger, har representert Norge i et av verdens største idrettsarrangement Universiaden i 2017, og har i 2018 og 2019 vært 1 av 8 utøvere som har deltatt i Bislett Games nasjonale øvelser 100m.

Jeg har min utdanning fra Norges Idrettshøgskole hvor jeg studerte i 6 år. Først tok jeg en bacheIorgrad som faglærer i kroppsøving og idrettsfag, før jeg endret retning og tok en mastergrad i Coaching & Psykologi. I min masteroppgave forsket jeg på hvilke psykologiske faktorer som kjennetegner flere av Norges fremste individuelle toppidrettsutøvere, flere av mine intervjuobjekt er tidligere eller regjerende verdensmestere.

Oppgaven kan leses her: https://nih.brage.unit.no/nih-xmlui/bitstream/handle/11250/2450641/Masteroppgave%20Hallgeir%20Martinsen_PP.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Gjennom min mastergrad opparbeidet jeg en spesialkompetanse på selv-regulering, personlighets-teori, og psykologien bak det å lykkes. Ikke bare i idrettsverdenen, men som menneske. Jeg har siden 2016 vært medansvarlig i å utdanne kroppsøvingslærere på Norges Idrettshøgskole i friidrett, er nå for tiden ansatt for å gjennomføre all friidrettsundervisning her. Samtidig  er jeg også mentor for en student skoleåret 2019/2020, og skal bistå denne studenten gjennom månedlige samtaler. Informasjon om mentorprogram finner du her: https://www.nih.no/student/ambassador/mentroprogram/

 

Etter endt utdanning  jobbet jeg som miljøterapeut på en videregående skole i Oslo, og i kraft av denne jobben utviklet jeg en spisskompetanse  av det å forstå menneskers bakgrunn, og det å kommunisere godt med alle typer mennesker.