top of page
image_50415873_edited.jpg

LISE HENRIKSEN

Helse PT og bachelor i idrett

lise@ptgruppen.no

Hei! Mitt navn er Lise og jeg er utdannet idrettspedagog og rehabiliteringstrener. 

Jeg har jobbet som PT siden 2014, har to barn og jobber i tillegg som administrativ ansvarlig for PT Gruppen. 

 

Da jeg var 17 år hadde jeg en del smerter i ryggen, som ble forverret når jeg satt mye i ro på skolen. Dette gjorde at jeg ikke ønsket meg en sittestillende jobb, men heller en aktiv jobb. Jeg valgte å fordype meg i idrett, med mål om å bli kroppsøvingslærer. Da jeg ble introdusert med styrketreningen endret livet mitt seg – ryggplagene mine forsvant og jeg fikk en kropp som samarbeidet. Dette ble grobunnen til hva som er viktig for meg i dag – nettopp det at du har en kropp som er sterk, samarbeider og kan bære deg gjennom livets stadier. Kroppen skal ikke være et hinder for hva du ønsker å gjøre. 

 

Det er viktig for meg at du får den hjelpen du trenger for å nå dine mål. Treningen med meg skal være utfordrende, varierende, kontinuerlig og gøy – hvis du ikke liker det, vil du ikke gjøre det! Du vil få en forståelse av hvorfor og hvordan ting skal gjøres, slik at du kan gå på egentrening og være trygg på deg selv og det du skal gjøre. Treningen skal gi rom for utvikling og mestring, og skape økt selvtillit og selvfølelse. Fokus på kosthold vil være å bygge gode vaner basert på ditt eksisterende kosthold.

 

I en hverdag som ofte er hektisk vil jeg tilpasse treningen etter deg og dine forutsetninger, og jeg vil gjerne hjelpe deg med å få et bedre liv.

UTDANNING

2011 - 2014

Bachelor i idrett

Høyskolen i Bergen

Bachelorutdanning i idrett, med spesialpedagogisk praksis og praksis i grunnskole, vgs. og frivillige organisasjoner. Studiet fokuserer på lærer- og trenerrollen, fysisk aktivitet og helse.

 

Omfatter forskningsbasert kunnskap om virkningen av fysisk aktivitet, og idrettens egenart og plass i samfunnet. Studiet gir kompetanse om planlegging, tilrettelegging, ledelse og evaluering av trening og fysisk aktivitet for ulike målgrupper.

 

Omfatter emnene idrettspedagogikk og psykologi, anatomi og bevegelseslære, fysiologi og treningslære, aktivitetslære og friluftsliv, idrett – bredde og topp, læreren, treneren, eleven og skolen i et kritisk og etisk perspektiv.

2019

Rehab Trainer

Akademiet for personlig trening

Rehabiliteringstrener utdannelse som gir kunnskap om smerte, skademekanismer og grunnleggende forståelse for vanlige muskel- og skjelettdiagnose.

 

Studiet tar for seg utfordringer knyttet til muskel- og skjelettlidelser, samt de vanligste diagnosene, grunnleggende moderne smertevitenskap, akutt og kronisk smerte, nevrobiologiske, biomekaniske og viskoelastiske betraktninger, rehabilitering, adaptabilitet og variabilitet, screening, ulike rehabiliteringsfaser m.m

Les hva kundene til Lise sier

Med god hjelp fra Lise har jeg sakte men sikkert klart å finne den treningsgleden alle snakker om.”

Jeg har alltid følt meg utilpass og usikker på et treningssenter. Ikke visst hva jeg egentlig skal gjøre og hvordan sette sammen en strukturert plan.

 

Målet mitt har vært å føle meg trygg på det jeg gjør i tillegg til å skape en god rutine hvor trening er en kontinuerlig del av livet mitt. 

 

Med god hjelp fra Lise har jeg sakte men sikkert klart å finne den treningsgleden alle snakker om. 

 

Hun har vært en utrolig god ressurs for meg hele veien. Alltid med et godt humor i mine dårlige dager og en god venn på min side når jeg når målene vi jobber mot. 

 

Blir man litt overveldet over alle valgene og ikke helt vet hvor man skal begynne, er en PT (Lise 😉) et supert hjelpemiddel jeg virkelig kan anbefale alle

Marlene til Lise.jpeg
Helene til Lise_edited.jpg
hun yter sitt beste for at akkurat du skal få den beste treningen som passer akkurat din kropp.”

Lise er en dreven dame i sitt fag, hun yter sitt beste for at akkurat du skal få den beste treningen som passer akkurat din kropp, har du vondter eller skavanker så fisker Lise en annen tilpasset øvelse.

 

Hun er veldig bevisst på at du skal gjøre øvelsene riktig. Så ikke noe vits å prøve og jukse. Hun er fleksibel og hjelpsom👌

Etter mange år med vond rygg, har Lises trening hatt en utrolig positiv effekt på ryggen, og bedring.

 

Så hvorfor kan man ikke få PT på resept, det funker jo, og spesielt om du trener med Lise:) 

Ja her er jeg, som ikke helt forstod poenget med personlig trener.”

Ja her er jeg, som ikke helt forstod poenget med personlig trener. I dag ville jeg ikke vært foruten. Det startet med et ønske om veiledning mtp. rette øvelser og riktig bruk av apparater. 

 

Jeg er nok en av dem som trenger litt «pushing», og med Lise som instruktør og motivator ble det ikke så vanskelig. Må jo gå når du vet at det står en og venter på deg, og der står hun like smilende og blid hver gang. Det hjelper godt med litt ros innimellom og da. 

 

Ved PT Senteret på Kokstad har jeg Lise helt for meg selv og kan være så «keitet» som jeg bare vil. 

 

Tusen takk til deg for din hjelp og ditt lune vesen som gjør det hele så mye enklere 🥰

Hilsen Anita Kokai

Anita til Lise_edited.jpg
Åshild til Lise_edited.jpg
Jeg elsker mestringen, fremgangen, energinivået, styrken og følelsen jeg får etter å ha begynt å trene med PT.”

Å trene med PT er en investering i meg selv! Etter at jeg ble mor fikk jeg et nytt incentiv til å ta vare på kroppen min og bli sterkere. Som voksen har jeg aldri funnet et treningsopplegg som har vedvart, og det har blitt mye dårlig samvittighet og «jeg burde ...»-tanker. 

 

Da jeg begynte med PT mens jeg fremdeles var i morspermisjon, så fikk jeg en liten pause fra baby-tilværelsen og tid til meg selv. Det føltes veldig godt! Etter hvert merket jeg på hele kroppen og energinivået at noe hadde skjedd, med positivt fortegn! 

 

Nå, snart 1,5 år etter at jeg begynte, føler jeg at jeg ikke kan stoppe. Ofte er jeg så sliten og trøtt av alt som skjer i hverdagen og mangel på søvn, at det siste jeg har lyst til er å trene. Men alltid, hver eneste gang, er jeg så glad for at jeg har trent! Og dessverre, kjenner jeg meg selv såpass godt at jeg kommer til å finne 1000 unnskyldninger til å IKKE trene dersom jeg ikke hadde hatt en avtale med Lise. 

 

Jeg elsker mestringen, fremgangen, energinivået, styrken og følelsen jeg får etter å ha begynt å trene med PT. Det er den beste investeringen jeg gjør - for både meg selv og min sønn ❤️

Christian om Lise

Før jeg begynte å trene fikk jeg lett kink i ryggen, alt ble anspent og til slutt fikk jeg betennelse i muskulaturen. Det tok vanligvis 2 uker med behandling hos kiropraktor før jeg følte meg tilnærmet normal igjen. Kinkene kunne komme opp til flere ganger i måneden. Hvis jeg hadde en god dag så var jeg dau sliten i ryggen etter en arbeidsdag. 

 

Jeg gikk til kiropraktor i et halvt år og det hjalp litt, men føltes mer som en midlertidig løsning som hjalp der og da, men ikke på sikt. Når jeg begynte å trene med Lise så merket jeg først at jeg ble mindre sliten på jobb, mindre trøtthet i ryggen. Nå har jeg trent med henne i 10 måneder og ryggen tåler mye mer og kommer seg fortere. Jeg får ikke betennelse lengre, kun kanskje noe små strekk. 

 

Sist gang jeg fikk kink i ryggen så gikk det fire dager uten behandling før jeg følte meg bra igjen. Hvis du sliter med å komme deg ut på trening, har ryggproblemer eller andre smerter så er det en god start å begynne med PT.

bottom of page