Camilla Heum.jpeg

CAMILLA J. BRUÅS-HEUM

Helse PT & fysioterapeut

Jeg er en engasjert fysioterapeut med bachelor i idretts- og sportsmedisin fra Texas State University og bachelor i fysioterapi fra HVL i Bergen. Min interesse for trening og rehabilitering stammer fra lang tid med egentrening som medisin etter et brudd i ryggen.

Jeg har jobbet flere år som personlig trener og fysioterapiassistent i Texas, før jeg returnerte til Norge. Her har jeg arbeidserfaring fra både treningssenter og CrossFit-boks. Som fysioterapeut har jeg jobbet innen rehabilitering og forebyggende trening for alle aldre både i kommunen og på sykehus, med erfaring med blant annet nyopererte, hjerte/lungesyke, nevrologi og generelle muskel- og skjelettplager.

Mine sine største interesser innen trening er CrossFit, olympisk løft og mobilitetstrening. Innen fysioterapi har jeg hovedfokus på sportsskader, nevrologi og smerteproblematikk. Jeg ønsker å hjelpe andre med å nå sitt atletiske potensiale ved bruk av ulike treningsformer. Mitt største mål med jobben er å bidra til varig endring og motivasjon - ikke at trening og kosthold blir et «krampetak» som ikke varer. Etter en grundig samtale og undersøkelse finner vi sammen ut hvilke tiltak og behandling som passer best for akkurat deg og dine behov.

UTDANNING

2018 - 2022

Autorisert fysioterapeut

Høgskulen på Vestlandet, avd. Bergen

Bachelorutdanning i fysioterapi med påfølgende turnusarbeid, omfattet av autorisasjonsordningen som sikrer bred kompetanse og forutsetningene for trygg utøvelse av fysioterapi. En praksisnær utdanning for fysioterapeutisk fagutøvelse for ulike mennesker, på ulike arenaer, i ulike sektorer i samfunnet. Omfatter sentrale arbeidsmetoder i fysioterapi som undersøkelse, behandling, habilitering, rehabilitering, forebygging og helsefremmende arbeid.

2021

Sertifisert

kostholdsveileder

International Sports Sciences Association

Nettbasert kurs som gir teoretisk og praktisk innføring i læren om mat og hvordan kroppen bruker mat som drivstoff, samt de psykologiske faktorene bak matvalg og vaner. Innføring i teoretiske emner som inkluderer makro- og mikronæringsstoffer, livsstilsendringer og strategier, målsettinger, kostholdsretningslinjer, trending diets, supplementer m.m.

2018

Sertifisert personlig trener

Udayana University,

avd. Kuta

Praksisrettet utdanning i personlig trening med påfølgende sertifisering som personlig trener. Inkluderer nødvendig teori i emner som anatomi, fysiologi, treningslære og ernæring, samt fokus på viktige tema som folkehelse, kildekritikk, forskningsmetodikk og programdesign.