top of page
Aleksander Meland.jpg

ALEKSANDER MELAND

Helse PT og B.S i idrettsvitenskap

aleksander@ptgruppen.no

472 34 108

Hei jeg er en HELSE-PT!

Mitt navn er Aleksander og jeg har stor lidenskap for trening og fysisk aktivitet, jeg har lang erfaring i fra mange forskjellige idretter samt trening i form av styrke og kondisjon, jeg har selv konkurrert innenfor kampsport og har som mål og fortsette med det... men jeg har også et mål ved å hjelpe deg!

 

Jeg ønsker å gjøre det jeg kan for å hjelpe deg å nå dine personlige mål, eller hva enn det måtte være innenfor trening og livsstil.

Jeg har en helse faglig tilnærming og ønsker å fremme en god helse i enhver person med det er det veldig viktig for meg å se hele deg!

Jeg vil skape en god arena for trening, og gi deg mestring gjennom trygg og motiverende aktivitet, det er også viktig å tilpasse treningen sånn at det passer inn i ditt liv.

Slik vi kan jobbe mot en varig endring, en livstilsending tar tid og vil innebære at vi jobber mot god helse, økt funksjonalitet og bedre selvtillit igjennom en multidisiplinær tilnærming. All belastning skal ta høyde for de arbeidskravene som målene/ønskene dine krever, det er viktig å starte rolig, ikke for mye og ikke for ofte, all trening skal være skade forebyggende og helsefremmende.

 

Resultatet av dette skal være bedre livskvalitet og økt «levetid» på jobb, det skal skape gode forutsetninger for å fungere fysisk og psykisk i det lange løp...

UTDANNING

2019 - 2022

Bachelor i idrettsvitenskap

Universitetet i Stavanger

Gjennom bachelorstudiet har jeg tilnærmet meg ferdigheter som instruktør 1 til 1 men også hvordan man veileder grupper innen ulike aktiviteter. Jeg har lært å se sammenhenger mellom ernæring, fysisk aktivitet og livsstilssykdommer, og utviklet kunnskapene om lek, dans, ulike idretter og friluftsliv.

I tillegg har mye av fokuset vært på hvordan man planlegge, tilrettelegge, gjennomføre, veilede og vurdere allsidig fysisk aktivitet. Studiet utfordret meg til refleksjon over idrettens verdier og forståelse for betydningen fysisk aktivitet har for barn, unges, voksnes og eldres motoriske utvikling og helse. Idrettsstudiet stimulerer også til selvstendig og kritisk arbeid med idrettsfaglige og helsefaglige problemstillinger.

Kurs

Når trening blir tvang, ROS 

  • Etter dette kurset sitter jeg igjen med en bedre forståelse for spiseforstyrrelser og overtrening.

Rent senter, ADNO

  • Etter dette kurset sitter jeg igjen med en bedre forståelse for doping.

bottom of page